Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van FANUC Benelux, nodigde het bedrijf zo’n zeshonderd klanten uit op de ‘FANUC Fandays’ in Mechelen, op 17 en 18 mei.

Tijdens deze Open House konden de klanten meevieren en meteen ook kennismaken met alle nieuwe FANUC producten en innovaties voor Factory Automation.

De werkplaats en het magazijn van FANUC op het industrieterrein aan de Generaal de Wittelaan in Mechelen waren omgetoverd in een stemmige demonstratieruimte en loungebar – inclusief kaarslicht – waarin de imposante FANUC machines en robotarmen fungeerden als industriële decorstukken.

Walking dinner en DJ

Vanuit de parking van Technopolis werden de genodigden met shuttles overgebracht naar het FANUC-hoofdkwartier voor de Benelux. De gasten kregen van general manager Paul Ribus en de FANUC vertegenwoordigers een rondleiding en uitleg bij elk type product. Vanaf 17 uur was er een walking dinner en zorgde een DJ voor dansmuziek.

Twee opvallende nieuwkomers: de food grade M-20iB/25c, voor applicaties in de voedingsnijverheid of in een cleanroom en met een lastcapaciteit van 25 kilo, en grotere broer P-350iA/45 voor gebruik in ruimtes met explosiegevaar – voor bijvoorbeeld het spuiten van verf op solventbasis – en voor lasten tot 45 kilo. Beiden zijn niet voorzien van de typische gele FANUC kleur, dit om hen te onderscheiden van de andere robotarmen. ‘Een uitbreiding op ons bestaande gamma’, vertelt Kris Jans, Area Sales Manager Benelux.

Ook de zware FANUC jongens gaven een live demo, zoals de R-2000i/270F die 270 kilo kan tillen, ideaal voor werk in de automotive.

AGV, automatic guided vehicle

Wat eveneens in het oog sprong, was de autonoom rondrijdende Romias, een AGV (automatic guided vehicle) met daarop gemonteerd een FANUC robotarm. Ze vormen samen een mobiele collaborative robot.

Een andere ‘cobot’ is de CR-35iA/35 met eigen FANUC iRVision 2DV Sensor camerasysteem. Kris Jans: ‘Deze cobot is vrij te programmeren. Je kan de robotarm met uw hand bewegen en bijsturen. Met uw hand kan je punten opslaan zodat de cobot die registreert en nadoet of je kan een ‘trace van een beweging maken’ van A naar B en de robot zal dit onthouden. Met 35 kilo tilcapaciteit is het de sterkste cobot op de markt.’

Sinds het ontstaan van FANUC in 1956 in Japan, toen Dr. Seiuemon Inaba, de oprichter van het bedrijf, het concept van numerieke besturing ging uitwerken, staat FANUC vooraan bij een wereldwijde productierevolutie. In Japan werd FANUC het eerste bedrijf dat een geautomatiseerde fabriek bouwde die draait op NC-machinewerktuigen en robots.

Ruim zestig jaar na de oprichting en met meer dan 3,6 miljoen CNC-besturingen en 400.000 miljoen geïnstalleerde robots over de hele wereld, is FANUC nu de marktleider in fabrieksautomatisering.

www.fanuc.be

magazijn

De FANUC fabriekshal werd voor het feest omgetoverd in een stemmige loungebar.

jans

Kris Jans demonstreert hoe je cobot CR-35iA/35 makkelijk met de hand kan leiden.

agv

Een AGV met FANUC robotarm, de mobiele cobot zal in de toekomst in vele fabrieken een vertrouwd zicht worden.

foodgrade

Twee nieuwe FANUC familieleden, zonder gele kleur: voor foodgrade /cleanroom toepassingen (r.) en gebruik in ruimtes waar explosiegevaar is (l.).

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina