Flanders Make organiseert op 26 november zijn jaarlijks Symposium. Het is een sleutelevenement voor de industrie dat grote bedrijven en KMO’s mobiliseert.
Nationale en internationale sprekers gaan er dieper in op de technologische trends die de industrie zullen tekenen. Bedrijven verwerven op die manier inzichten die hen helpen om beter te produceren en betere producten aan te bieden.
In deze vierde editie van het Symposium vormen data en artificiële intelligentie de rode draad. De digitalisering heeft tot gevolg dat machines en producten verbonden worden met elkaar én met de cloud. Er wordt een hoop data verzameld. Die data wordt ingezet om producten en productiesystemen slimmer te maken. Er ontstaan zo nieuwe data-gedreven verdienmodellen.
Om met die data aan de slag te gaan, wordt artificiële intelligentie ingezet. Daarmee wordt data getransformeerd naar intelligente data, die toelaat om processen beter te begrijpen, fouten te detecteren en beslissingen te nemen. Een betrouwbare en snelle internetconnectie is daarbij een belangrijke voorwaarde.
Via bedrijfsgetuigenissen en demonstraties krijgen bezoekers een duidelijk idee van onderscheidende, innovatieve technologieën die Flanders Make vandaag al met haar partners ontwikkelt.
Talent voeden in een digitaal tijdperk
De impact van digitalisering op de werkvloer gaat verder dan de implementatie van nieuwe technologieën. De rol van mensen zal veranderen en mee evolueren. We staan dan ook uitgebreid stil bij de opportuniteiten en uitdagingen die dat met zich meebrengt. Daarnaast dragen we concreet advies aan over hoe bedrijven hun ‘human capital’ kunnen beschermen.
OVER FLANDERS MAKE
Flanders Make legt zich toe op industrie-gedreven technologisch onderzoek en innovatie samen met en voor grote bedrijven en KMO’s. De focus ligt op open innovatie via excellent onderzoek rond mechatronica, methodes om producten te ontwikkelen en technologie om ze te produceren. Concreet draagt dit bij tot product- en productie-innovatie in de voertuigindustrie, de machinebouw en in productie-omgevingen. De onderzoeksresultaten zijn toepasbaar bij uiteenlopende bedrijven, die vaak voor vergelijkbare technologische uitdagingen staan. Samen kunnen ze beter en sneller innoveren. Flanders Make zet ook sterk in op internationale innovatiesamenwerking en op participatie in Europese onderzoeksprojecten.
Flanders Make bestaat uit drie co-creatie centra (in Lommel, Leuven en Kortrijk) en labo’s bij de vijf Vlaamse universiteiten: KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt en Vrije Universiteit Brussel.
Foto rechts: Dirk Torfs, CEO Flanders Make