Crescent NV (Option™) neemt een exclusieve wereldwijde licentie op het gloednieuwe social distancing alarm van Flanders Make.
Option zal de toestellen, gebaseerd op Ultra Wide Band technologie, toevoegen aan zijn portfolio en wereldwijd commercialiseren. Flanders Make startte met de ontwikkeling bij de uitbraak van de coronapandemie en testte ondertussen al enkele duizenden prototypes bij bedrijven.
De wereldwijde opflakkeringen van corona besmettingen en de dreiging van nieuwe lokale lockdowns bevestigen de grote nood aan middelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Alleen zo kan onze samenleving blijven functioneren en kunnen bedrijven hun mensen aan het werk houden. Social distancing blijft daarbij een top prioriteit, naast de welbekende andere maatregelen.
'Het is onmogelijk is om te zorgen dat de medewerkers steeds minstens 1.5 meter afstand van elkaar houden zonder beroep te doen op technische hulpmiddelen. Daarom ontwikkelden we bij Flanders Make in een recordtempo een social distancing alarm, dat de drager in minder dan een seconde waarschuwt wanneer hij of zij meer afstand dient te nemen. We zijn zeer tevreden dat dit alarm dankzij Crescent zeer snel op de markt zal komen', zegt Dirk Torfs, CEO Flanders Make.
Het eenvoudig te installeren systeem is gebaseerd op Ultra Wide Band technologie die Flanders Make al succesvol toepaste in ontwikkelingen voor zelfrijdende voertuigen. Het vergt geen vaste infrastructuur, werkt volledig lokaal, zowel binnen als buiten, en het respecteert de privacy van de werknemers.
De SafeDistance UWB alarmen zullen vanaf de 2e helft van augustus commercieel beschikbaar zijn.
Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits: 'De opnieuw stijgende cijfers tonen aan dat we nog een hele tijd met het coronavirus zullen moeten leven en werken. Voor bedrijven kan een social distancing alarm een belangrijk hulpmiddel zijn om het werk veilig te organiseren. Het is goed dat er nu, na uitgebreid onderzoek van Flanders Make, een volgende stap gezet kan worden en de apparaatjes ook echt op de markt kunnen komen. Dit toont aan dat Vlaanderen een belangrijke rol speelt in de maakindustrie en niet alleen sterk is in wetenschappelijk onderzoek maar ook in productieve en toepasbare innovaties.'