Typhoon uit Beveren-Leie (Waregem) neemt eigen ‘DOME’ in gebruik.
Dit nieuwe imposante gebouw is een hoge opslaglocatie ingericht met rolbruggen en voldoende plaatsen voor stockage en laden en lossen van componenten. Het gebouw is 14.5 meter hoog en omhelst een oppervlakte van 1.200 m². Het dak is uitgevoerd in doorzichtige folie waardoor er overdag geen extra verlichting nodig is. Aan het gebouw is er ook infrastructuur voorzien om elektrische wagens te laden.
'We zijn heel blij met de realisatie van dit gebouw, dat eigenlijk een overkapping is van onze bestaande parking', vertelt Kris Devidt, gedelegeerd bestuurder van Typhoon. 'Door corona werden we vorig jaar geconfronteerd met werven die niet konden doorgaan en dus moesten we nogal snel op zoek gaan naar opslagplaatsen die geschikt waren om onze geproduceerde goederen tijdelijk te stockeren. Door onze ‘DOME’ kunnen we nu veel efficiënter onze goederen opslaan, alsook maakt de nieuwe infrastructuur het gemakkelijker om grote stukken te laden.'
'Het imposante resultaat mag gezien worden. Onze mensen hebben zelf de naam van het gebouw mogen kiezen', zegt Frederic Bulcaen, gedelegeerd bestuurder van Typhoon. 'De corona standstill en de moeilijkheden waarmee we geconfronteerd werden en nog steeds worden, proberen we als opportuniteit te zien om verschillende geplande investeringen versneld uit te voeren.'
Typhoon uit Beveren-Leie (Waregem) is sinds 1959 een internationaal milieutechnologiebedrijf actief in luchttechniek. Turn-key installaties voor industriële stofafzuiging en pneumatische transportsystemen, maar ook industriële ventilatoren, radsluizen of andere luchttechnische componenten zoals cyclonen, dynamische condensors, enz... worden zelf ge-engineerd, geproduceerd en gemonteerd. Ook voor preventief en curatief industrieel onderhoud in industriële omgevingen of voor industriële montagewerken kan men bij Typhoon terecht.
De oplossingen van Typhoon worden ingezet in de productieprocessen van industriële bedrijven actief in heel wat sectoren zoals de recyclage-industrie, afvalverwerking, ontginning van mineralen, cementindustrie, houtverwerkende industrie (zowel schrijnwerkerijen als spaanderplaatfabrieken), voeders en voedingsnijverheid, vlas en textiel, biomassa en de biogaswereld.