Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

30% Kleinere bouwgrootte voor spelingsarme high-end tandwielkasten.

Ben je op zoek naar spelingsarme tandwielkasten met een compact ontwerp?

Apex Dynamics presenteert diverse series van hoogwaardige tandwielkasten die een unieke oplossing bieden. In dit artikel zullen we bespreken waarom spelingsarme tandwielkasten met een kleiner formaat van belang zijn en wat het aanbod van Apex Dynamics zo uniek maakt.

Servo-technologie

Veel machinebouwers in de Benelux richten zich op het ontwerpen van mechatronische oplossingen op basis van servo-technologie. In de loop der jaren hebben we gezien dat servomotoren krachtiger, kostenefficiënter, nauwkeuriger en kleiner worden. Dit is een positieve trend die de markt jaar na jaar doet groeien. Echter, de ontwikkeling naar compactere oplossingen brengt ook uitdagingen met zich mee. 

In veel gevallen is het noodzakelijk om naast zo'n kleine motor - met een nominaal koppel van minder dan 2 Nm en een as diameter van 11 mm of minder - ook een tandwielkast te integreren. Dit om een hoger uitgaand koppel te bereiken, het toerental te verlagen, de inertie aan te passen en/of om hogere radiale en axiale krachten op te vangen.

Hoewel machinebouwers vaak kleinere medium-end tandwielkasten met rechte vertanding kunnen vinden, blijken hoogwaardige tandwielkasten met schuine vertanding moeilijker te verkrijgen. Vaak beginnen deze typisch met een (vrij fors) formaat van 60 of 70 mm, wat tot 30% groter is dan gewenst.

Waarom is het lastig om geschikte high-end tandwielkasten te vinden?

Het vervaardigen van dergelijke tandwielkasten vereist uiterst nauwkeurige en complexe machines, geavanceerde tandwielkastontwerpen en uitgebreide montage-expertise. Dit zijn disciplines waarin Apex Dynamics gelukkig uitblinkt.

Spelingsarme tandwielkasten met kleinere bouwgrootte

Apex Dynamics biedt de oplossing: de AB en AF series presenteren hoogwaardige tandwielkasten met een bouwgrootte van slechts 42 mm, nominale koppels tot 22 Nm en minimale speling (<1 boogminuut). De uitgaande as kan worden uitgevoerd met een spiebaan of een gladde as, terwijl de motorverbinding door Apex Dynamics wordt verzorgd. Met 25 overbrengverhoudingen in een rechte uitvoering en nog eens 36 in een haakse uitvoering, is er altijd een tandwielkast die perfect aansluit op de behoeften.

Als je geen uitgaande as nodig hebt maar een (ISO9409- of robot-) flens, biedt Apex Dynamics ook de oplossing: de AD047. Deze is supercompact maar krachtig!

Toepassingen van compacte tandwielkasten:

Deze serie compacte tandwielkasten vindt toepassing in diverse industrieën:
• Rotatie-assen voor robots (Belangrijkste criteria: Dynamisch)
• Spiegelpositionering in de HighTech industrie (Belangrijkste criteria: Nauwkeurigheid)
• Het richten van bewakingscamera's voor de defensie (Belangrijkste criteria: Trillingvrij)
• Motion Feedback systemen voor stuurknuppel-simulatoren (Belangrijkste criteria: Compact)
• Grijpers voor knikarmrobots (Belangrijkste criteria: Compactheid en gewicht)

Bovendien kunnen deze tandwielkasten worden toegepast in uitdagende omgevingen, zoals ATEX-omgevingen, vacuümomstandigheden, cleanrooms en nog veel meer.

Ben je geïnteresseerd in de supercompacte oplossingen van Apex Dynamics? Neem dan nu contact met ons op via sales@apexdyna.nl.

 AF042 AF060 AF180 Euro 375x500

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina