Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De industriële sector heeft nood aan een digitale transformatie naar meer duurzaamheid en veerkracht.

Waardecreatie en acties voor de planeet moeten in evenwicht gebracht worden. Bedrijven moeten meer doen met minder middelen.

Op de Hannover Messe zal Siemens tonen hoe bewezen spitstechnologie en sterke partnerschappen industrieën in staat stellen om zowel duurzamer als concurrerender te worden. Bezoekers op Stand D53 in Hal 9 zullen presentaties te zien krijgen met kerntechnologieën voor digitale en duurzame transformatie in de auto-industrie, de voedingssector en de chemische en halfgeleiderindustrie.

Siemens zal presentaties geven over industriële AI, digital twins, cyberbeveiliging en de convergentie van informatietechnologie en operationele technologie. Wie er niet persoonlijk bij kan zijn, kan een virtueel bezoek brengen aan de 2.800 vierkante meter grote stand van de onderneming, de grootste op de Hannover Messe.

‘Samen met onze partners zullen we tonen hoe innovaties zoals AI, digital twins en softwaregedefinieerde automatisering klanten kunnen helpen om meerdere uitdagingen aan te gaan. De competitiviteit verhogen, de kosten drukken, arbeidstekorten opvangen of de duurzaamheid verhogen, Siemens beschikt over alle technologieën die de industrie nodig heeft’, aldus Roland Busch, voorzitter en CEO van Siemens AG.

Persconferentie en liveprogramma op het podium van Siemens

Op de Hannover Messe zal Siemens demonstreren hoe klanten kunnen profiteren van het digitale businessplatform Siemens Xcelerator. De focus zal liggen op toepassingen zoals door AI ondersteunde machinevisie en Siemens Industrial Copilot met Microsoft en Schaeffler. Het ecosysteem van Siemens Xcelerator evolueert voortdurend: het aantal partners en verkopers is alleen al vorig jaar bijna verdubbeld.

Andere activiteiten op de beurs zullen vergezeld gaan van een liveprogramma op het podium met leden van de raad van bestuur van Siemens AG en deskundigen, partners en klanten.

Roland Busch, voorzitter en CEO van Siemens AG, en Rev Lebaredian, Vice President of Omniverse and Simulation Technology bij NVIDIA, zullen de AI-gestuurde industriële metaverse bespreken. Ze zullen dieper ingaan op het potentieel van immersieve ervaringen voor klanten in alle sectoren en laten zien hoe op fysica gebaseerde digital twins van Siemens, aangedreven door NVIDIA Omniverse en AI, de productiviteit stimuleren.

Kanselier Scholz maakt kennis met nieuw tijdperk van interactie tussen mens en machine met Siemens Industrial Copilot

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz is van plan om de grootste stand op de beurs te bezoeken om de transformatieve kracht van generatieve AI persoonlijk te ervaren. Klaus Rosenfeld, CEO van de Schaeffler Group, zal ook aanwezig zijn tijdens het bezoek van de bondskanselier omdat Siemens en Schaeffler nu nog nauwer samenwerken aan digitale transformatie en generatieve AI. Daartoe zullen beide bedrijven een memorandum van verstandhouding ondertekenen om hun gezamenlijke werk aan Siemens Industrial Copilot uit te breiden.

Tijdens een wereldpremière op de SPS-beurs afgelopen herfst onthulden Siemens en Schaeffler een geïntegreerde assistent in een productiemachine, aangedreven door generatieve AI: Siemens Industrial Copilot helpt automatiseringsingenieurs om sneller code te genereren voor programmeerbare logische controllers (PLC's). PLC's zijn de apparaten die de meeste machines in fabrieken over de hele wereld aansturen. Ingenieursteams kunnen veel tijd en werk besparen en de kans op fouten aanzienlijk verminderen door code te genereren via natuurlijke taalinput.

‘Onze AI-oplossingen, zoals de Siemens Industrial Copilot, tonen ons engagement om de fysieke en de digitale wereld te combineren’, aldus Cedrik Neike, lid van de raad van bestuur van Siemens AG en CEO van Siemens Digital Industries. ‘Vorig jaar hebben we onze visie voorgesteld om AI binnen handbereik te brengen en de enorme kansen benadrukt die deze capaciteiten zullen bieden. Nu zetten we deze visie om in realiteit door AI van concept naar schaal te brengen. En deze nieuwe realiteit gaat verder dan engineering en operaties. Het is een ingrijpende transformatie die ook uitdagingen als personeelstekorten en klimaatverandering aanpakt.’

Decarboniseren van industriële activiteiten en gebouwen

Als onderdeel van de Siemens Xcelerator-portfolio stelt Siemens voor het eerst Electrification X voor. Electrification X is gebouwd op zeer schaalbare clouddiensten en ontworpen om de uitdagende elektrificatie-infrastructuur van commerciële, industriële en nutsbedrijven te beheren, te optimaliseren en te automatiseren. Het doel is om de efficiëntie en prestaties te verbeteren en tegelijk de kosten en CO2-uitstoot te verlagen.

‘De digitalisering van gebouwen, elektrificatie-infrastructuur en elektriciteitsnetten is cruciaal om een slimmere, efficiëntere en koolstofvrije industriële sector te creëren’, aldus Matthias Rebellius, lid van de raad van bestuur van Siemens AG en CEO van Smart Infrastructure. ‘Op de vakbeurs in Hannover tonen we onze nieuwste producten voor duurzame transformatie, zoals Sentron, een uiterst innovatief apparaat voor elektronische circuitbeveiliging en SF6-vrije schakelapparatuur. We kondigen ook nieuwe partners aan in ons ecosysteem. Daarnaast introduceren we met trots Electrification X, een zeer schaalbaar IoT software-as-a-service-aanbod om de elektrificatie-infrastructuur te transformeren.’

Verder presenteert Siemens nieuwe apps als onderdeel van het digitale bouwplatform Building X. Dit omvat de app Sustainability Manager, die kan worden gebruikt om de werking van productie- en kantoorruimtes transparanter te maken. Bovendien maakt de app Comfort AI een geoptimaliseerd energieverbruik mogelijk door het volledige verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem in een gebouw aan te sturen op basis van AI.

Siemens voegt ook producten voor infrastructuur en industriële toepassingen toe aan zijn Siemens EcoTech-portfolio. Siemens EcoTech geeft klanten een uitgebreid overzicht van de productprestaties voor bepaalde milieucriteria en legt een nieuwe norm vast voor transparantie in de industriële sector. Het label is de volgende mijlpaal in de reeds lang bestaande verbintenis van het bedrijf om de ecologische voetafdruk van zijn eigen activiteiten en producten te minimaliseren en om de digitale en duurzame transformatie van zijn klanten te ondersteunen.

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina