Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Parker Hannifin heeft zijn aanbod van zelfstandige en meerassige Parker-servoaandrijvingen (PSD) verbeterd met een nieuwe I/O-optiekaart.

Deze veelzijdige optiekaart, die plaats biedt aan één of twee kaarten per aandrijving, introduceert een scala aan technische functies die de aanpasbaarheid en prestaties van de volledige PSD-serie verbeteren.

De optionele I/O-kaart is geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, van bewegingsbesturing voor asinterpolatie tot het aanpassen van verschillende bronnen van instelwaarden, zoals snelheids- of stroomopdrachten. Hij ondersteunt ook simulatie-, stap- en richtingsinvoer voor de encoder.

Het gebruik van de I/O-kaart heeft een aantal voordelen, waaronder flexibiliteit en kostenbesparing. Bovendien biedt het een bredere keuze aan sensoren, waardoor kosten kunnen worden bespaard door gebruik te maken van sensoren met standaardinterfaces in plaats van duurdere sensoren met veldbusinterfaces. Rechtstreeks aangesloten sensoren zorgen voor kortere cyclustijden en minder vertragingen, wat de prestaties van regelingen met een gesloten lus verbetert. Bovendien kunnen kleine toepassingen worden gerealiseerd zonder dat een externe programmeerbare logische controller (PLC) nodig is, waardoor het algehele systeemontwerp eenvoudiger is.

De I/O-optiekaart is compatibel met alle PSD1-series en heeft een flexibel ontwerp met één of twee kaarten per aandrijving. Het beschikt over één encoderinterface voor invoer/emulatie, acht schakelbare digitale ingangen/uitgangen en vier analoge ingangen.

Deze nieuwe I/O-optiekaart zorgt voor een toename van potentiële toepassingen van Parker-servoaandrijvingen door ze geschikt te maken voor een breed scala aan toepassingen als gedecentraliseerde besturingssystemen met bewegingsbesturing en PLC-functie in de aandrijving. De diverse in- en uitgangen maken directe verbindingen met sensoren mogelijk, waardoor interne belastingsregeling mogelijk is en ze kunnen dienen als instelpuntingangen voor stroom of snelheid.

'De introductie van onze I/O-optiekaart is een belangrijke stap in het uitbreiden van de mogelijkheden van onze PSD1-servoaandrijvingen. Het biedt onze klanten meer flexibiliteit, bespaart kosten en verbetert de prestaties', aldus Markus Gugel, Product Manager Servo Drives, Electric Motion and Pneumatic Division. 

Deze nieuwste verbetering bevestigt de toewijding van Parker Hannifin aan het leveren van oplossingen die bedrijven in diverse sectoren ondersteunen. De I/O-optiekaart is nu verkrijgbaar en luidt een nieuw tijdperk in van mogelijkheden voor toepassingen voor bewegingsbesturing.

Ga voor meer informatie naar: www.parker.com

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina