Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het PcVue-platform houdt toezicht op het waterbeheer bij de Karian-dam in Indonesië.

De Karian-dam ligt in de provincie Banten, op slechts een uur rijden van Jakarta.

Het damgebied beslaat 2226,44 ha en kan tot 314,7 miljoen kubieke meter water verwerken. Het kan ook 22.000 hectare rijstvelden irrigeren en 13,9 kubieke meter water per seconde leveren voor irrigatie, openbare watervoorzieningen en industriële behoeften. De Karian-dam is een cruciaal onderdeel van de infrastructuur voor het gebied. 'De Karian-dam is een van de grootste dammen van Indonesië', zegt Joko Widodo, de Indonesische president tijdens de inauguratieceremonie in Banten. Dit project, waarvoor een publieke investering van IDR 2,27 biljoen (US$ 146 miljoen) nodig was, is niet alleen zeer omvangrijk, het is ook een sleutel tot een duurzame toekomst voor de regio.

Een efficiënte gegevensverzameling

Een van de belangrijkste uitdagingen tijdens de ontwikkeling van het Karian-damproject was de noodzaak van aanzienlijke gegevensverzameling. PcVue werd door het verantwoordelijke ingenieursbureau gekozen vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit.

De heer Satrio, directeur bij PT Sartika Mitrasejati, merkt op dat 'PcVue gemakkelijker te gebruiken is dan andere producten' en benadrukt de intuïtieve interface en geavanceerde functies van de software. Met PcVue-software kan het team toezicht houden op de waterstroom van de dam en meerdere subsystemen integreren in één platform.

De echte uitdaging is om gegevens te kunnen verzamelen ondanks de grote afstand die langs de rivier wordt afgelegd. De aanpasbaarheid en schaalbaarheid van PcVue zijn cruciaal om deze uitdaging te overwinnen.

Als grootste dam in Indonesië gaat het bij het Karian Dam-project niet alleen om het breken van records, maar ook om het maken van een echt verschil in het leven van mensen. Hoewel het project nog steeds wordt uitgebreid met de toevoeging van verschillende telemetrische stations, verandert de dam nu al levens. Het verhoogt niet alleen de landbouwefficiëntie van de regio, maar dient ook als een essentieel hulpmiddel om overstromingen te voorkomen.

Dit project helpt ook op wereldschaal. Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, staat voor een aanzienlijke uitdaging omdat het in een alarmerend tempo zinkt. Deze verzakking, voornamelijk veroorzaakt door overmatige winning van grondwater, bedreigt de infrastructuur van de stad en, nog belangrijker, het welzijn van haar inwoners. De Karian Dam biedt een cruciale oplossing voor dit probleem door een nieuwe en betrouwbare waterbron te bieden en zo de afhankelijkheid van de stad van grondwater te verminderen. De dam help daarmeet het verzakkingsprobleem te verminderen.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina