Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Voor verschillende typen kranen en lastbereiken biedt NORD DRIVESYSTEMS aandrijfoplossingen op maat uit één hand.

Daarvoor kan het bedrijf terugvallen op vestigingen in meer dan 80 landen. Zo vertrouwt de Poolse specialist voor hijswerken PROTEA op de ‘kraan en overslag’ competenties van de totaalleverancier uit Noord-Duitsland.

De Poolse fabrikant PROTEA vertrouwt al jaren op aandrijfoplossingen en diensten van NORD DRIVESYSTEMS. Voor zijn brugkranen, die onder meer worden gebruikt voor het transport van strobalen bij de productie van biogas, gebruikt het bedrijf de MAXXDRIVE® industriële reductoren. Deze omvatten koppelbereiken tot 282.000 Nm.

Robuuste parallelle reductoren, geoptimaliseerd voor zware lasten

Voor de hijsinrichting gebruikt PROTEA een robuuste MAXXDRIVE® XD met een vermogen van 18,5 kW. Deze parallelle reductoren zijn gebaseerd op het bewezen UNICASE principe en zijn geoptimaliseerd voor zware lasten. De langwerpige plaatsing van de tandwieltrappen zorgt voor een grote hartafstand van de behuizing, waardoor een U-vormig aandrijfontwerp mogelijk is. Vooral bij hijsaandrijvingen kunnen kabeltrommel en motor zo eenvoudig aan dezelfde kant van de reductor worden geplaatst. Ook de aandrijvingen voor kranen en loopkatten zijn gebaseerd op de MAXXDRIVE® industriële reductoren met vermogens van 0,55 en 11 kW bij deze klant.

'Ons doel is om in nauwe samenwerking met onze klanten de optimale aandrijfoplossing voor hun kraantoepassingen te vinden', vertelt Gernot Zarp, Sales Manager bij NORD. 'Met ons veelzijdige productportfolio kunnen we een breed scala aan aandrijfcomponenten leveren.'

De aandrijfspecialist maakt zo individuele systeemoplossingen mogelijk, waarvan het vermogen, het gewicht, de afmetingen en de levensduur exact zijn afgestemd op de betreffende toepassing. 'Overdimensionering van de aandrijving is daarom niet langer nodig', aldus Zarp.

Nieuwe bouwgroottes voor MAXXDRIVE® XD

Speciaal voor de constructie van hijswerktuigen heeft NORD zijn portfolio uitgebreid en biedt nu meerdere MAXXDRIVE® XD groottes aan.

De industriële reductor kan nu worden geconfigureerd met hartafstanden tot 1.281 mm. Hiermee wordt de dimensionering van hijsaandrijvingen voor kraantoepassingen verder verbeterd. De inbouwruimte wordt optimaal benut, waardoor het gewicht van de aandrijving aanzienlijk wordt verminderd. Al met al biedt NORD zijn klanten daarmee meer flexibiliteit bij het ontwerpen van kraansystemen.

'We hebben gekozen voor NORD componenten, omdat het bedrijf een betrouwbare partner is waarmee we al vele jaren samenwerken', zegt Tomasz Poprawa, projectmanager bij de Poolse kraanfabrikant PROTEA. 'De producten zijn van hoge kwaliteit en worden wereldwijd erkend.' Poprawa heeft veel waardering voor de uit één stuk opgebouwde UNICASE behuizingen vanwege hun hoge duurzaamheid en lage onderhoudskosten, evenals voor de dubbele afdichtingen die een soepele werking zonder lekkage garanderen.

www.nord.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina