Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De nieuwe tussenmaat van de beproefde planeetrolspindel van Bosch Rexroth bereikt een dubbele lineaire verplaatsingssnelheid en cyclustijd bij dezelfde rotatiesnelheid.

De voortdurende trend naar elektrificatie drijft de vraag naar mechanische schroefaandrijvingen en elektromechanische cilinders in vrijwel alle industrieën.

Om aan deze toegenomen vraag te voldoen, breidt Bosch Rexroth zijn assortiment planeetrolspindels uit met de nieuwe tussenmaat 48x20. In vergelijking met de eerstvolgende kleinere maat bereiken krachtige toepassingen tot twee keer de verplaatsingssnelheid, prestaties en productiviteit bij dezelfde rotatiesnelheid en met minder warmteontwikkeling. 

De nieuwe tussenmaat vult het al uitgebreide planeetrolspindel assortiment uit en biedt gebruikers nog meer mogelijkheden voor een breed scala aan toepassingen. 

Persen en doseereenheden profiteren bijvoorbeeld van de toename in prestaties en productiviteit. Dankzij de hogere spoed kan hetzelfde snelheidsniveau worden bereikt bij lagere rotatiesnelheden. Hierdoor wordt minder warmte gegenereerd, wat op zijn beurt de nauwkeurigheid en processtabiliteit verhoogt. Omdat de draagvermogens toenemen met de grootte, profiteren gebruikers ook van een langere levensduur in vergelijking met een kleinere spoed.

Breder aanbod aan toepassingen voor planeetrolspindel 

De duurzame planeetrolspindels zijn ontworpen voor hoge belastingen en snelheden tot 50 m/min en laten aanzienlijke hogere krachten toe in vergelijking met kogelomloopspindels. Dankzij een innovatief systeem van voorgespannen individuele moeren, cilindrisch en met flens, bereiken de Rexroth planeetrolspindels dynamische draaggetallen tot 544 kN. 

Digitaal engineering en beschikbaarheid 

Bosch Rexroth houdt een voorraad aan van zowel de planeetrolspindel-gewalste spindels als de moeren, zodat de klant specifieke bewerkte en voor gemonteerde schroeven beschikbaar zijn met korte levertijden. 

Het eenvoudige ontwerp van de spindelaandrijvingen met behulp van online configurators die gebruikers intuïtief en visueel door alle opties leiden, bespaart tijd in de engineering. De modules kunnen vervolgens met een muisklik worden overgezet naar de Bosch Rexroth e-shop, waar de prijzen en levertijden direct worden weergegeven. 

www.boschrexroth.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina