Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

KTM, fabrikant van high-performance sportmotoren voor gebruik op de weg en off-road, heeft Codebeamer van PTC geselecteerd als het Application Lifecycle Management (ALM) platform dat wereldwijd binnen de KTM Group wordt gestandaardiseerd.

Met deze strategische beslissing wordt de langdurige samenwerking met PTC uitgebreid en worden KTM's engineeringprocessen voor zowel hardware- als softwareontwikkeling gecentraliseerd en geoptimaliseerd.

KTM vervangt twee bestaande software systemen door Codebeamer en consolideert de verschillende workflows in een gestandaardiseerd, efficiënt platform. In eerste instantie zal KTM Codebeamer gebruiken voor E/E- en ePowerpack-systemen om de onderlinge samenwerking te verbeteren en de time-to-market van nieuw ontwikkelde producten te versnellen. In een volgende fase wil KTM Codebeamer uitbreiden naar complete voertuigen. Daarmee wordt Codebeamer een belangrijk onderdeel van de ontwerp- en ontwikkelingsprocessen van het bedrijf.

De introductie van Codebeamer is bedoeld om de interne samenwerking verder te optimaliseren door een uniform platform te bieden voor product- en softwareontwikkeling. Hierdoor is interne gegevensuitwisseling tussen verschillende systemen niet meer nodig. Dit moet leiden tot een aanzienlijke verbetering van de snelheid en kwaliteit van de projectuitvoering.

'Het doel van KTM is om haar leidende positie op het gebied van de ontwikkeling van motoren te behouden en continu uit te breiden. Om dit te bereiken is het cruciaal om hoogwaardige innovaties steeds sneller op de markt te brengen. De integratie van Codebeamer in onze workflows zal ons helpen om de ontwikkelingsprocessen heel efficiënt uit te voeren', zegt het bedrijf.

'De keuze van KTM voor Codebeamer als ALM-platform bevestigt onze strategie om de digitale transformatie in de dynamische automotive industrie te versnellen', reageert Christoph Bräuchle, Senior Vice President en General Manager van PTC's ALM-segment. 'Het is voor ons een bijzondere motivatie om KTM te ondersteunen bij de ontwikkeling van haar fascinerende en innovatieve producten met onze oplossing.'

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina