Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Na de succesvolle introductie van het innovatieve TEO (Teaching Each Other) leermateriaal in al haar scholen, hebben Provinciaal Onderwijs Vlaanderen, opleidingsspecialist TEO en het schoolbestuur Limburg, met de medewerking van het bedrijf SMC Belgium, besloten een TEO-leerhub op te richten in de Secundaire School van Diepenbeek.

Op die manier willen alle partners in dit project inspelen op de grote nood om – naast leerlingen – ook extra technisch personeel in Limburg te kunnen opleiden.

De TEO-leerhub in Diepenbeek biedt voortaan een cruciale meerwaarde door zowel onderwijsinstellingen als KMO's een centrale locatie te bieden waar leerlingen en werknemers kunnen worden bijgeschoold op het gebied van elektriciteit, elektropneumatica, pneumatica en troubleshooting. 

In de Limburgse regio is er een groeiende behoefte aan geschoolde werknemers om de snelle technologische en industriële veranderingen bij te kunnen houden. Voor kmo's, die vaak niet de middelen hebben voor uitgebreide nascholingsfaciliteiten, biedt de leerhub een laagdrempelige en toegankelijke oplossing om hun personeel te reskillen. Hierdoor kunnen zij ook potentieel nieuwe werknemers effectief voorbereiden op de arbeidsmarkt, wat bijdraagt aan een sterkere regionale economie en een hogere werkgelegenheid.

De nood aan geschoolde technici op het gebied van elektriciteit, pneumatica en elektropneumatica in Limburg is groot. Volgens een rapport van VDAB, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, blijft de vraag naar technisch geschoold personeel stijgen.

In Limburg zijn technische beroepen, waaronder die in de elektriciteit en mechanische sectoren, voortdurend moeilijk in te vullen. Daarom is in een gebouw van de Provinciale School Diepenbeek aan de Stationsstraat een TEO-leerhub geopend om leerlingen, studenten en werknemers flexibel op te leiden of bij te scholen. U leest alles over dit project in het printnummer 237 van Automation Magazine.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina