Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

AG Solution is de nieuwste Belgische servicepartner van het digitaal businessplatform Siemens Xcelerator.

Zijn enorme ervaring met het Siemens-portfolio maakt AG Solution de ideale partij om oplossingen van Siemens en andere Xcelerator-partners te integreren bij spelers in de procesindustrie. Daarnaast kijkt de IT-integrator, met onder meer expertise op het vlak van cybersecurity, manufacturing execution systems (MES) en artificiële intelligentie, verder dan procesautomatisatie alleen en kan het bedrijven zo end-to-end bijstaan in alle facetten van hun digitale transformatie.

De samenwerking met Siemens als wereldspeler, net als de continue ontwikkeling en kwaliteit van het Siemens-aanbod, zijn dan weer een sterke stimulans voor het groeitraject van AG Solution en motivatie voor zijn medewerkers.

Sinds de oprichting in 2007 is AG Solution uitgegroeid tot een referentie in de procesindustrie als integrator van automatiseringssystemen en oplossingen voor onder meer procescontrole, gegevensbeheer en MES/MOM. Met het oog op operationele uitmuntendheid ondersteunt de firma op lange termijn de automatiserings- en digitaliseringsbehoeften van grote Europese spelers uit verschillende sectoren, waaronder chemie en farma, de voedingsindustrie, water- en afvalbehandeling en hernieuwbare energie.

Kwaliteit en openheid

AG Solution treedt nu als servicepartner toe tot Siemens Xcelerator en doet dat met een decennialange ervaring met het portfolio van de technologiespeler.

'Onze ervaring met Siemens en zijn producten gaat al veertig jaar terug, nog voor AG Solution het daglicht zag', getuigt Guy D’haese, mede-oprichter van AG Solution. 'In die zin is dit partnerschap een nieuw hoofdstuk in onze sterke relatie. We mikken vooral op multinationals met meerdere vestigingen wereldwijd. Op die schaal is het uitdragen van kwaliteit prioritair. Siemens weet heel goed dat wij die als partner kunnen leveren. Daar is onze samenwerking dan ook op gestoeld: kwaliteit en openheid.'

'Als het grootste automatiserings- en industriële softwarebedrijf ter wereld is Siemens een voortrekker van digitale transformatie', getuigt Thierry Van Eeckhout, Senior Vice President en Head of Digital Industries Siemens België-Luxemburg. 'Maar we kunnen dit niet alleen, we hebben niet alle antwoorden en oplossingen. Daarom lanceerden we twee jaar geleden Siemens Xcelerator, dat als groot ecosysteem van gelijkgestemde bedrijven het allerbeste digitale aanbod op één businessplatform samenbrengt en zo het potentieel en de impact van Siemens vervolledigt. Het platform is ons antwoord op de digitale transformatie en groeiende technologische complexiteit waar bedrijven vandaag voor staan. De ervaring van AG Solution met ons portfolio van soft- en hardware maakt de integrator een unieke maar ideale kennispartner voor Siemens Xcelerator.'

Nood aan totaaloplossingen

Waar de expertise van AG Solution oorspronkelijk vooral gefocust was op automatisatie, is die kennis tegenwoordig veel breder.

'Vaak starten we bij de klant met een automatisatietraject, maar al snel merk je dat er ook op andere vlakken, zoals netwerkbeveiliging, artificiële intelligentie en datavisualisatie en dashboarding, werk aan de winkel is. Vanuit onze eigen expertise kunnen we die verschillende pijnpunten en risico’s gaan identificeren. Vervolgens biedt Xcelerator toegang tot de verschillende oplossingen en diensten die nodig zijn om de klant volledig te ondersteunen. In die zin is dit partnerschap een win-win. Wij kunnen als IT-integrator onze expertise verbreden met nieuwe technologieën en vakdomeinen, terwijl de klant end-to-end wordt ontzorgd met de beste middelen en support', stelt Wim Demeestere, Sales Director bij AG Solution.

'Bedrijven hebben meer dan ooit nood aan totaaloplossingen, maar de complexiteit van de technologieën en de duurzame implementatie ervan vormen vaak een drempel', gaat Bart Demaegdt, verantwoordelijk voor Business Development Digitization binnen Siemens, verder. 'Daarom bundelen we op Xcelerator alle mogelijke use cases en oplossingen naargelang de toepassing of industrie, wat voor de klant alle complexiteit wegneemt in de zoektocht naar de juiste oplossing.'

Groei en ontwikkeling

Voor AG Solution betekent dit partnerschap tot slot ook een heuse meerwaarde voor zijn medewerkers, die de centrale hoeksteen vormen van de integrator als kennis- en ervaringsgerichte organisatie. De firma groeide sinds 2007 van een zevenkoppige start-up uit tot een toonaangevende speler met om en bij de 250 medewerkers, en dat volledig organisch, zonder acquisities.

'Onze mensen zijn onze grootste troef. Om die kracht en kwaliteit te waarborgen blijven we onze collega’s uitdagen en groeikansen bieden. In die zin is deze samenwerking met Siemens, als wereldspeler die continu inzet op de ontwikkeling van de nieuwste technologieën, niet alleen een stimulans voor de groei van AG Solution maar ook een grote motivatie voor onze medewerkers in alle landen waar we actief zijn', besluit Wim Demeestere.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina